search for Albania

 Country Names With:
share Countrywisecodes to social networks

A language is a system of communication whether verbal or non verbal or by set of sounds or by the written means or by the use of special symbols which are used by the people of particular country or region or of different religous groups or of any divisions.

Languages spoken in Albania are:-

No. Of LanguagesLanguage Name
Language 1Albanian (Official)
Language 2Aromanian
Language 3Serbian
Language 4Macedonian
Language 5Bosnian
Language 6Bulgarian
Language 7Gorani
Language 8Roma



Before visiting Albania, Just read out the following Language Helper questions, they will provide you great help in communication.

English Language: Q1: How to Say/Write "hello" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans1: Përshëndetje

English Language: Q2: How to Say/Write "please" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans2: ju lutem

English Language: Q3: How to Say/Write "thank you" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans3: faleminderit

English Language: Q4: How to Say/Write "good bye" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans4: mirupafshim

English Language: Q5: How to Say/Write "I love you" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans5: Unë të dua

English Language: Q6: How to Say/Write "have a get well soon" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans6: bëhemi mirë shpejt

English Language: Q7: How to Say/Write "help me" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans7: me ndihmo

English Language: Q8: How to Say/Write "good morning" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans8: Miremengjes

English Language: Q9: How to Say/Write "good night" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans9: naten e mire

English Language: Q10 :How to Say/Write "have a good day" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans10: kalofsh nje dite te mbare

English Language: Q11: How to Say/Write "I like you" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans11: Me pelqen ty

English Language: Q12: How to Say/Write "what is your name" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans12: si e ke emrin

English Language: Q13: How to Say/Write "please tell me way to" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans13: te lutem me trego menyren

English Language: Q14: How to Say/Write "how to get a bus" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans14: si mund të marr një autobus

English Language: Q15: How to Say/Write "how to get a taxi" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans15: si mund të marr një taksi

English Language: Q16: How to Say/Write "is there any hotel" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans16: A ka ndonjë hotel

English Language: Q17: How to Say/Write "is there any temple nearby" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans17: A ka ndonjë tempull afër

English Language: Q18: How to Say/Write "where is shopping mall" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans18: ku është qendra tregtare

English Language: Q19: How to Say/Write "where I can get food" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans19: ku mund të marr ushqim

English Language: Q20: How to Say/Write "where I can buy gifts" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans20: ku mund të blej dhurata

English Language: Q21: How to Say/Write "my friend" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans21: shoku imme

English Language: Q22: How to Say/Write "drop me to home" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans22: më lësho në shtëpi

English Language: Q23: How to Say/Write "you are so cute" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans23: je shume e lezetshme

English Language: Q24: How to Say/Write "I like your dress" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans24: me pelqen fustani yt

English Language: Q25: How to Say/Write "I need some water" in Albanian Language?
Albanian Language Translation: Ans25: Më duhet pak ujë

 

Do you want to transfer money, or receive money Internationally

TransferWise has super smart technology to transfer money Internationally, which will save your money from abroad transactions as compared to the bank transactions in the older days which charge huge hidden charges and take so many days to transfer money into your account. Do hassle free transactions with TransferWise inorder to have complete funds security and mental satisfaction that your funds will reach destination within stipulated time and have a safe delivery to your accounts. Following are the benefits of doing transactions with TransferWise:
1: Low transaction cost, much cheaper than others
2: Easy and fast money transactions.
3: Secure Bank transactions into your foreign bank accounts
4: More than 50 Currencies supported.
5: Wide network of more than 100 Countries.
6: 10 million happy customers around the globe.
7: 5 star rating and near about million reviews on TrustPilot.

  

Who transfer funds with TransferWise include large array of persons who use the services like:

1: Parents transfer University fees, Schooling fees or other expense funds to their kids abroad.
2: Business parties transfer funds to each other.
3: Persons working abroad transfer funds to their parents, relatives or family.
4: Account to Account transfer from one country to other before moving to that country.
5: Online salaries are transferred to employees by companies.
6: Freelancers work money are transferred.
7: Online Fees for any services like Legal, Visa etc.
8: Transfer your funds to family business accounts.
9: Online charities to NGO's.
10: Investors to invest money in foreign currencies.

Disclaimer: Country Wise Codes is Collection for informational and Educational purposes only, we try to provide accurate information and accepts no liability with respect to its accuracy. Please reconfirm with your bank before transferring funds.