search for Afghanistan

 Country Names With:
share Countrywisecodes to social networks

A language is a system of communication whether verbal or non verbal or by set of sounds or by the written means or by the use of special symbols which are used by the people of particular country or region or of different religous groups or of any divisions.

Andorra has Pashto and Dari as official language and many other languages are spoken in Afghanistan such as Uzbek, Turkmen, Balochi, Pashayi, Nuristani, Arabic, English and Urdu.

Languages spoken in Afghanistan are:-

No. Of LanguagesLanguage Name
Language 1Pashto (Official)
Language 2Dari (Official)
Language 3Uzbek
Language 4turkmen
Language 5Balochi
Language 6Pashayi
Language 7Nuristani
Language 8Arabic
Language 9English
Language 10Urdu



Before visiting Afghanistan, Just read out the following Language Helper questions, they will provide you great help in communication.

English Language: Q1: How to Say/Write "hello" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans1: سلام

English Language: Q2: How to Say/Write "please" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans2: مهرباني وکړه

English Language: Q3: How to Say/Write "thank you" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans3: مننه

English Language: Q4: How to Say/Write "good bye" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans4: خداى پامان

English Language: Q5: How to Say/Write "I love you" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans5: زه ستا سره مینه لرم

English Language: Q6: How to Say/Write "have a get well soon" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans6: روغتیا درته غواړم

English Language: Q7: How to Say/Write "help me" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans7: مرسته راکړه

English Language: Q8: How to Say/Write "good morning" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans8: سهار مو پخير

English Language: Q9: How to Say/Write "good night" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans9: ښه شپه

English Language: Q10 :How to Say/Write "have a good day" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans10: ورځ مو نیکمرغه

English Language: Q11: How to Say/Write "I like you" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans11: زه تا خوښه وم

English Language: Q12: How to Say/Write "what is your name" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans12: ستا نوم څه دی

English Language: Q13: How to Say/Write "please tell me way to" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans13: مهرباني وکړئ ماته لاره ووایاست

English Language: Q14: How to Say/Write "how to get a bus" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans14: زه څنګه بس کولای شم؟

English Language: Q15: How to Say/Write "how to get a taxi" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans15: څنګه کولای شم ټیکسي واخلم

English Language: Q16: How to Say/Write "is there any hotel" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans16: آیا کوم هوټل شته؟

English Language: Q17: How to Say/Write "is there any temple nearby" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans17: ایا دلته نږدې کوم مندر شتون لري؟

English Language: Q18: How to Say/Write "where is shopping mall" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans18: د شاپنگ مال چیرته دی

English Language: Q19: How to Say/Write "where I can get food" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans19: چیرې چې زه خواړه ترلاسه کولی شم

English Language: Q20: How to Say/Write "where I can buy gifts" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans20: چیرې چې زه ډالۍ اخلم

English Language: Q21: How to Say/Write "my friend" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans21: زما ملګری

English Language: Q22: How to Say/Write "drop me to home" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans22: ما کور ته پریږده

English Language: Q23: How to Say/Write "you are so cute" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans23: ته ډیر ښایسته یی

English Language: Q24: How to Say/Write "I like your dress" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans24: زه ستا کالي خوښوم

English Language: Q25: How to Say/Write "I need some water" in Pashto Language?
Pashto Language Translation: Ans25: زه یو څه اوبو ته اړتیا لرم

 

Do you want to transfer money, or receive money Internationally

TransferWise has super smart technology to transfer money Internationally, which will save your money from abroad transactions as compared to the bank transactions in the older days which charge huge hidden charges and take so many days to transfer money into your account. Do hassle free transactions with TransferWise inorder to have complete funds security and mental satisfaction that your funds will reach destination within stipulated time and have a safe delivery to your accounts. Following are the benefits of doing transactions with TransferWise:
1: Low transaction cost, much cheaper than others
2: Easy and fast money transactions.
3: Secure Bank transactions into your foreign bank accounts
4: More than 50 Currencies supported.
5: Wide network of more than 100 Countries.
6: 10 million happy customers around the globe.
7: 5 star rating and near about million reviews on TrustPilot.

  

Who transfer funds with TransferWise include large array of persons who use the services like:

1: Parents transfer University fees, Schooling fees or other expense funds to their kids abroad.
2: Business parties transfer funds to each other.
3: Persons working abroad transfer funds to their parents, relatives or family.
4: Account to Account transfer from one country to other before moving to that country.
5: Online salaries are transferred to employees by companies.
6: Freelancers work money are transferred.
7: Online Fees for any services like Legal, Visa etc.
8: Transfer your funds to family business accounts.
9: Online charities to NGO's.
10: Investors to invest money in foreign currencies.

Disclaimer: Country Wise Codes is Collection for informational and Educational purposes only, we try to provide accurate information and accepts no liability with respect to its accuracy. Please reconfirm with your bank before transferring funds.